Het Onlanden Team

Nadat in het jaar 2020 Wim van Boekel en Henk Timmerman uit het bestuur van De Onlanden zijn getreden, hebben we dat jaar een herstart gemaakt met een team van maar liefst zeven bestuursleden: Herman, Lieselot, Leo, Sebastiaan, Michel, Sonja en Marjan. Samen vormen we een veelzijdig team waarmee we enthousiast het natuurbelang van De Onlanden behartigen.
Voorzitter is Herman Sips, bioloog te Roderwolde en al bestuurslid sinds hij op 10 januari 2000 Natuurbelang De Onlanden als milleniumdoel heeft opgericht.
Lieselot Smilde is onze nieuwe secretaris. Zij kent de ‘natuurwereld’ door en door en beweegt zich er als een vis in het water. Lieselot is het eerste aanspreekpunt van ons allemaal. Samen met Leo vormt zij ook de redactie van de nieuwe nieuwsbrieven en de berichten voor onze ondersteunende Onlanders. Leo Stockmann is een natuurman pur sang met een grote veldkennis.  Hij schrijft graag over natuur en landschap. Vanuit zijn achtergrond bij IVN en Landschapsbeheer Groningen legt hij de verbindingen met de natuurorganisaties rondom De Onlanden, waaronder de IVN’s van Eelde-Paterswolde, Vries, Peize, Roden-Norg, Westerkwartier en Groningen-Haren.
Sebastiaan Bosma is wildlife-student aan van Hall Larenstein te Leeuwarden en enthousiast supporter van De Onlanden. De totstandkoming van deze website is aan hem te danken. Overigens verwijst zowel de deonlanden.nl als natuurindeonlanden.nl naar één en dezelfde site!
Michel Wijnhold is onze vogelman. Hij coördineert het Broedvogelteam, de club vrijwilligers en boswachters die ieder jaar opnieuw alle broedvogels in De Onlanden inventariseren. Zie daarvoor bijvoorbeeld het prachtige verslag over de tellingen van 2020. Michel verzamelt ook al jullie waarnemingen en vermeldt ze op deze website.
Sonja van der Wijk is onze zoogdierspecialist. Zij coördineert het otter- en beverteam bestaande uit enkele ervaren veldwaarnemers die De Onlanden op hun duimpje kennen. Door alle sporenonderzoek, beelden van wildcamera’s en incidentele waarnemingen van Onlanders bijeen te brengen, krijgen we een goed overzicht van de aanwezige otters en bevers.
Tot slot Marjan Feith. Als gevierd bassiste in een band met een tuinhuisje aan de rand van De Onlanden bewaakt zij onze bankrekening. Gezien haar boekhoudkundige achtergrond daarin, weten we dat alles tot in de puntjes zal worden bijgehouden en uw Onlander-donaties doelgericht besteed worden.